Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

ŽUPNE OBAVIJESTI 24. NEDJELJE KROZ GODINU (C)

Slijedeća nedjelja je dvadesetpeta nedjelja kroz godinu. Svete mise bit će u 1130 i u 1800 sati.
Na jednoj od posljednjih sjednica župnog pastoralnog vijeća odlučeno je da se obavijesti župljane o akciji prikupljanja novčanih sredstava za kupnju kombija koji je potreban našoj župi. Razloga tomu je više. Do sada su naši prijatelji iz Austriju u tome sudjelovali u iznosu od 2 000, – Eura. Župljani su do sada skupili 1550, – Eura. Stoga, uzimajući u obzir situaciju u kojoj živimo i njezine poteškoće, molim župljane da učine koliko mogu. Unaprijed zahvaljujem.
Slijedeća sjednica ŽPV-a bit će u ponedjeljak, 13. rujna, u 2000 sati ili 8 navečer. Molim sve članove župnog pastoralnog vijeća da dođu, a ukoliko su već spriječeni da se barem ispričaju.
U utorak, 14. rujna, je Uzvišenje Svetoga Križa. Osim tog blagdana slavimo dvije važne obljetnice za Mostarsko-duvanjsku biskupiju: posveta katedralne crkve u Mostaru i obljetnicu biskupskog ređenja mons. Ratka Perića. Ove dvije obljetnice bit će proslavljene svečanom svetom misom u 1800 sati u mostarskoj katedrali. Tko je u mogućnosti neka dođe na ovu svetu misu u našoj katedrali.
Župne aktivnosti subotom: u 1000 sati proba dječjeg zbora, u 1045 proba za srednjoškolski zbor, a klapa ima probu u 1200 sati i od sljedeće nedjelje u 1000 sati.
U srijedu, 15. rujna, petak, 17. rujna i subotu 18. rujna jesenske su kvatre. Kvatre su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi, i na velike nakane Crkve i svijeta. U ovim jesenskim kvatrama molimo za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži. Kvatre su, dakle, pokornički dani u kojima se želi na intenzivniji način susresti Boga u molitvi, djelima milosrđa prema bližnjima i postu. U te dane, srijedu, petak i subotu bilo bi dobro da svaki vjernik u svojoj obitelji organizira zajedničku i osobnu molitvu na gore navedene nakane, učini neko djelo milosrđa prema bližnjemu (npr. da pomogne nekoga u neimaštini ili da se odričući svoga suviška daruje za neke druge potrebe) i da posti (post je obavezan za sve osobe od 18 do 60 godina i podrazumijeva da se ne jede meso toplokrvnih životinja niti mesne prerađevine, a dopušten je samo jedan cjeloviti obrok). Važan je ovaj post ali je najvažniji post od zloće i grijeha prema Bogu, sebi samom ili svom bližnjem tj. bilo kojem čovjeku. Tko je vjeran u malome bit će vjeran i u velikim stvarima.