Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 15. NEDJELJU KROZ GODINU

Slijedeća nedjelja je šesnaesta nedjelja kroz godinu. Bit će samo jedna sveta misa u 930 sati. U ljetnom periodu svake nedjelje dakle bit će misa u 930 sati.
U ime Božje i po zakonima svete Crkve rimokatoličke sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: MARKO PERIĆ, sin Marinka i Anđe r. Papac iz župe sv. Mihovila Arkanđela – Prenj, i VINKA JOVIĆ, kći Josipa i Janje r. Jurić iz ove naše župe. Njihovo vjenčanje će biti 17. srpnja 2010. u crkvi svetih Petra i Pavla ovdje u Struge-Gorici.
U utorak, 13. srpnja 2010., u 19 sati ispred spomen križa na Gradini (tromeđa Čapljine, Mostara i Stoca) bit će obilježena 17. obljetnica pogibije 24. hrvatskih branitelja. Napominjem kako je potrebno sjećati se vlastite prošlosti i poštivati žrtve kako bi se odgovorno gradila budućnost.
Stigao je novi broj CnaKa. U ovom broju možete pročitati: Svećenik upravitelj, Siromaštvo Caritasovih korisnika, Zapadnjačka civilizacija, Što možemo reći o anđelima?, Četrdeset godina u Srcu Isusovu, Igrom do prijateljstva, te vijesti iz naših biskupija i svijeta.
Na posljednjoj sjednici župnog pastoralnog vijeća odlučeno je da se obavijesti župljane o akciji prikupljanja novčanih sredstava za kupnju kombija koji je potreba našoj župi. Razloga tomu je više. Do sada su naši prijatelji iz Austriju u tome sudjelovali u iznosu od 2 000, – Eura. Stoga, uzimajući u obzir situaciju u kojoj živimo i njezine poteškoće, molim župljane da učine koliko mogu. Mnogo ručica mogu puno posla uraditi. Unaprijed zahvaljujem. Darovatelji za kupnju kombija: Ivica Brajković 50KM.