Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

KORIZMENE TRIBINE

dsc00283-01Vjernici župe sv. Franje Asiškoga u Čapljini pripremali su se kroz ovu korizmu za Uskrs duhovnim tribinama. Svakog četvrtka u dvorani hotela “Mogorjelo” gosti predavači govorili su nam o osobama Staroga Zavjeta i o suvremenim temama obitelji i svećeništva. Kako je bilo i za očekivati, sva su predavanja bila dobro posjećena što je pozitivno iznenadilo i naše predavače. Nakon predavanja nastavljale bi se rasprave i postavljala pitanja nadahnuta temama iz Svetoga Pisma ali i svakodnevnog života. Cilj ovih “duhovnih vježbi” jest preispitati svoju savjest i priznati svoju grešnost, prvenstveno u duhu Deset Božjih zapovijedi.

Predavanje prvo, 25. veljače 2010., don Ivan Turudić, tema: “David-grješnik i pravednik”. Tada Natan reče Davidu: “Ti si taj čovjek” (2Sam 12, 7). U promatranju valstitog života, razlučujemo u čemu postupamo kao David, “po srcu” Božjem, a u čemu se udaljavamo od Božjega puta.

Predavanje drugo, 4. ožujka 2010., don Ivan Bebek, tema: “Prorok Amos – osobni susret s Bogom i poziv na obraćenje”. Amos, prorok pravde, promatrajući razliku između velikih i malih, istupa kao pravi branitelj narodnih prava. Taj svoj nastup zasniva na Jahvi koji je sama pravda i red.

Predavanje treće, 11. ožujka 2010., Anita Begić i mr. Mirjana Brajković, tema: “Komunikacija u obitelji i rizici nekomuniciranja”. Tema različita od prethodnih, ali izuzetno zanimljiva i životna.

Predavanje četvrto, 18. ožujka 2010., don Ivan Bodrožić, tema: “Obraćenje kao izvor Pavlova identiteta”. Pavao je izabranik Božji. Njegov život i misao usmjereni su na Boga Oca, Sina i Duha Svetoga, na Crkvu kao znak ujedinjenja ljudi s Bogom i međusobno, na vječno spasenje.

Predavanje peto, 26. ožujka 2010., don Tomo Vukšić, tema: “Svećeništvo, služba za druge”. Vrlo zanimljivo predstavljanje svećenika kroz teološku prizmu predavača.

Ivica Brajković