Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

ŽUPNE OBAVIJESTI 1. KORIZMENE NEDJELJE (B)

Slijedeća nedjelja je 2. korizmena nedjelja. Svete mise su redovito u 1130 i u 1800 sati.

U utorak, 28. veljače, u dvorani hotela Mogorjela u 2000 sati započinjemo s korizmenim tribinama koje organiziraju ovaj župni ured i HKZ Troplet. Prvu tribinu na temu “Prirodni priraštaj kao pokazatelj bračnog morala u katoličkim obiteljima u BiH (1996.-2010.)” imat će biskup Tomo Vukšić.

Srijeda, petak i subota sljedećeg tjedna su kvatreni dan. Riječ kvatre dolazi od latinske riječi quattuor tempora tj. osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi, i to na velike nakane Crkve i svijeta. Ove proljetne kvatre na početku korizme posvećenu su pokori i obraćenju.

U četvrtak, 1. ožujka, u 2000 sati bit će pobožnost Presv. Oltarskom sakramentu u molitvenom prostoru u Čapljini. U mjesecu ožujku nakane apostolata molitve su: opća: da u svim dijelovima svijeta bude primjereno priznat doprinos žena u razvoju društva; misijska: da Duh Sveti udijeli ustrajnost svim diskriminiranim osobama koje su progonjene i osuđene na smrt zbog imena Kristova, napose u Aziji; biskupska: da naše obitelji s radošću prihvaćaju dar novoga života i u djeci vide dragocjeno blago za obitelj, narod i Crvku. Na ove nakane molit ćemo i mi pod pobožnošću Presv. Oltarskom sakramentu.

Petkom je križni put u 1730 u molitvenom prostoru u Čapljini.

Župne aktivnosti, vjeronauk i škola gitare se nastavljaju prema već ustaljenom rasporedu. Srijedom proba velikog zbora u 1900 sati. Petkom u 2000 sati susret mladih. Molimo, tko želi ići na susret HKM u Sisku 5. i 6. svibnja o. g. da se prijave čim prije. Zadnji rok je 15. ožujka o. g. i nakon toga se prijave neće moći primati. Subotom u 1300 sati mali zbor, klapa ima probu u 1345, srednjoškolski zbor u 1515 sati.