Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

ŽUPNE OBAVIJESTI

Slijedeće nedjelja je Božić – rođenje Gospodnje. Sveta misa bit će samo jedna i to u 1130 sati.
Misa polnoćka je točno u pola noći ovdje u župnoj crkvi Gorica-Struge. Zamolio bih vas da ta Tiha noć bude doista tiha a ne da je uznemiruju pucnjevi bilo koje vrste koji nepriliče niti djetetu niti odraslom čovjeku. Roditelji imate obvezu koju ste preuzeli na krštenju svoje djecu upoznati što je dolično i na koji način se proslavlja Božić. Dao Bog a ljudska pamet to primijenila pa ta Tiha noć bude protkana božićnim pjesmama i pristojnim veseljem. Priželjkujem i molim od Gospodina da svi mi koji se smatramo kršćanima rimokatolicima tu noć nakon polnoćke provedemo sa svojim obiteljima a ne po nekim zadimljenim kafićima ili konobama opijajući se i prejedajući se uz izgovor da slavimo Spasiteljevo rođenje čineći tako grijeh neumjerenosti jer “protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre.” (1Pt 5, 8). Ne dopustite da vas u noći kad dolazi Spasitelj đavao proždire.
U ponedjeljak, tj. sutra, 19. prosinca, ispovijedi za našu župu su u 830, 1500 i 1700 sati.
U petak, 23. prosinca, od 900 sati pa nadalje bit će ispovijed za stare i bolesne počevši od Stijena pa nadalje.
U srijedu, 21. prosinca, u 2000 sati posljednja tribina u ovom došašću na temu bogoslovne kreposti “Ljubav” koju će imati don Ivan Marčić, kapelan s Gradine u dvorani hotela “Mogorjelo”.
Iz biskupskog Ordinarijata u Mostaru došla je sljedeća obavijest od 2. prosinca 2011. pod prot. br. 1411/2011. Molim vas za strpljenje jer ću je pročitati u cijelosti.
Župne aktivnosti obustavljaju se do početka drugog polugodišta školske godine, osim ako se ne kaže suprotno. Vjeronauk će započeti kad vas obavijestimo bilo u župnim oglasima bilo na web stranici župe.