Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

ŽUPNE OBAVIJESTI

Sljedeća nedjelja je treća nedjelja došašća. Sveta mise bit će samo jedna i to u 11:30. Upravo iz razloga što je ta treća nedjelja došašća Nedjelja Caritasa. Osim što će milostinja te nedjelje biti namijenjena Caritasu zamolio bih sve naše domaćice koje to žele da za taj dan pripreme kolače i rukotvorine koje prave pa da ih u tu nedjelju nakon svete mise u 11:30 prodaju. Sav taj novac ćemo namijeniti za Caritas. Sve kolače i rukotvorine koje želite staviti na prodaju zamolio bih da donesete u župnu dvoranu u Goricu-Struge između 13:00 i 16:00 sati. Isto tako zamolio bih da kolače pripremite u manje porcije kako bi ih se samo preuzelo te na taj način uštedjelo na vremenu kod pripremanja svega toga za prodaju u sljedeću nedjelju. Nakon mise zamolio bih mlade, posebno srednjoškolce i studente, da se jave našem bogoslovu Peri Miličeviću kako bi se mogli organizirati oko priprema za subotu i nedjelju. Unaprijed svima zahvaljujem na suradnji gdje se očituje ljubav prema bližnjemu.

Po nalogu i dopuštenjem mjesnog biskupa Ratka Perića od ponedjeljka, 28. studenog 2011. godine, kad je predvodio svetu Misu i blagoslovio oltar, započeli smo dnevne svete mise u molitvenom prostoru u ul. Gojka Šuška, Peline, gdje je do sada bio vjeronauk. U 17:30 je sveta krunica svaki dan i nakon toga sveta misa. Ukoliko je sveta misa ujutro onda je samo krunica u 17:30. Za vrijeme božićnih ispovijedi i blagoslova obitelji svete mise bit će ujutro u 7:30 osim ako je riječ o prvoj godišnjici. Nedjeljne i blagdanske svete mise do daljnjeg bit će župnoj crkvi Gorica-Struge.

Od sljedećeg tjedna započinju tribine u došašću. Kroz tri tjedna govorit će se o tri bogoslovne kreposti: vjeri, ufanju i ljubavi. U sljedeću srijedu, 7. prosinca, u 20:00 sati tribina ne temu Vjera koju će imati don Ivan Turudić. U srijedu, 14. prosinca, u 20:00 sati tribinu na temu Ufanje imat će naš biskup Ratko Perić, a u srijedu 21. prosinca, u 20:00 sati, na temu Ljubav tribinu će imati don Ivan Marčić, kapelan u župi Gradina. Tribine se održavaju u dvorani hotela Mogorjelo.