Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

PRVA SVETA PRIČEST 2011.

Na nedjelju Dobroga Pastira 15. svibnja sakrament Prve Svete Pričesti primilo je naših 29 malenih župljana. Odjeveni u bijele haljine s klasovima žita u svojim ručicama svečano su ušli u crkvu Sv. Petra i Pavla u Gorici Strugama. Ova scena našim župljanima bila je podsjetnik na Isusove riječi: Pustite malene k meni (Lk 18,16).

˝Ja s klasovima pjevam, Isusov dolazak čekam˝ prvopričesnik Gabriel ovim stihovima je na početku Misnoga slavlja upoznao vjernike sa svojim i osjećajima ostalih prvopričesnika.

Svaki od prvopričesnika bi na kraju recitacije svoj klas stavio pred oltar kao vidljivi znak darivanja svoje duše Živome Kristu prisutnome u Euharistiji.

Župnik don Ivan pozvao je malene na ustrajnost u življenju svoje vjere i redovitu molitvu, čak je naglasio kako bi oni, koji su danas prvi put primili Tijelo Kristovo, morali na molitvu podsjećati članove svoje obitelji.  ˝Kad god osjetite da vam život donosi nevolje, ne posustajte, nego trčite na ispovijed i pričest da se osjećate kao danas.˝ Don Ivan je ponovio, kako prvopričesnicima, tako i svim župljanima,  biblijske riječi ˝Ne bojte se˝

Obitelj Jurković danas je imala razloga za ˝duplu sreću˝, jer osim djevojčice pripremljene za primanje sakramenta Prve Pričesti ova obitelj u Božju kuću donijela je još jednu djevojčicu kako bi ju sakramentom Krštenja predali u Božje ruke i uveli u našu Katoličku crkvu.

Prvopričesnik Leo je u zahvalnoj recitaciji nakon pričesti između ostaloga Isusa zamolio:

˝Neka nam ovu ljepotu

Ne utrne varavi svijet!

Neka nam traje dugo, dugo,

Neka nam jača korak, let!

U obećanu zemlju treba doć!˝