Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 31. NEDJELJU KROZ GODINU

Slijedeća nedjelja je 32. nedjelja kroz godinu. Svete mise su redovito u 1130 i u 1800 sati.
Ponedjeljak, 1. studenog, svetkovina je Svih Svetih. Sveta misa je u 1000 sati. I taj dan su patroni župa Aladinići, Drežnica i Jare. Imat ćete priliku za potpuni oprost za pokojne:
1.) Može se primijeniti od 1. do 8. studenog samo za duše u čistilištu, ako se dnevno pohodi groblje i pomoli za pokojne;
2.) na spomendan svih vjernih mrtvih ili na dan Sviju Svetih vjernici mogu u svim crkvama i oratorijima dobiti potpuni oprost, koji se namjenjuje samo za pokojne. Propisana djela za dobivanje ovoga oprosta jesu: pobožni pohod crkvi, u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, uz uobičajenu ispovijed i pričest te molitve na nakanu Svetoga Oca.
U utorak, 2. studenog, dušni dan ili spomen svih vjernih pokojnika. Sveta misa je u 1000 sati. I na Svi Svete i na Dušni dan imat ćete priliku pola sata prije svete mise za ispovijed kako biste mogli iskoristiti priliku za potpuni oprost za pokojne.
Vjeronauka neće biti u ponedjeljak i utorak.
U slijedeću nedjelju na misi u 1130 bit će uvođenje ministranata u službu. To je poseban dan za našu župu. Njih osamnaest kroz ovu godinu bit će poslužitelji oltara. Stoga bi bilo dobro da ne samo njihovi roditelji nego i čitava župna zajednica bude na toj svetoj misi i za njih moli kako bi mogli što bolje služiti Bogu i svome bližnjemu
Iduća nedjelja je prva nedjelja u mjesecu. Na kraju mise u 1800 sati bit će pobožnost Presv. Oltarskom Sakramentu i blagoslov s Presvetim. Isto tako bilo bi dobro da se iskoriste ti molitveni trenutci milosti.
Sljedeći petak je prvi petak u mjesecu. Sveta misa je u 1800 sati i bit će pola sata prije mise prilika za ispovijed onima koji vrše pobožnost prvih petaka.
Još uvijek traje akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupnju kombija.  Uzimajući u obzir situaciju u kojoj živimo i njezine poteškoće, molim župljane da učine koliko mogu. Unaprijed zahvaljujem.
Subotom u 1000 sati proba maloga zbora, u 1100 proba srednjoškolskog zbora, u 1215 klapa ima probu, u 1500 sati su ministranti, a u 1600 sati čitači.
U subotu u 1500 sati ministranti će imati ministrantski sastanak u crkvi u Strugama. Zamolio bih roditelje da ih dovezu. Ukoliko nečiji roditelji ne budu mogli dovesti djecu do crkve neka me ministranti čekaju 1445 pred uredom pa mogu poći samnom. Potrebno se pripremiti jer će ministranti u nedjelju, 7. studenog, imati primanje u službu kako je to prema liturgijskim propisima i predviđeno.