Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

ŽUPNE OBAVIJESTI OD 3. X. DO 9. X. 2010.

Slijedeća nedjelja je 28. nedjelja kroz godinu. Svete mise su ovdje redovito u 1130 i u 1800 sati.
Još uvijek traje akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupnju kombija. Stoga, uzimajući u obzir situaciju u kojoj živimo i njezine poteškoće, molim župljane da učine koliko mogu. Unaprijed zahvaljujem.
Izašao je novi broj župnog lista u novome ruhu. Dragi župljani ovisi o nama hoćemo li ga nastaviti tiskati u boji ili nastaviti po starome. Od ovog broja molim vas da u košaricu koja će biti za to pripremljena ubacite prilog od 0, 50KM po župnom listu ukoliko želite da se nastavi raditi u boji. Ukoliko se netko želi pretplatiti za čitavu godinu onda to može učiniti u uredu. Unaprijed vam zahvaljujem na razumijevanju i podršci.
U subotu, 9. listopada 2010. godine u Caritasovoj Kući susreta “Emaus” održati će se dnevna radionica za roditelje adolescenata pod nazivom «Roditelji i odrastanje djece». Radionicu će predvoditi psihologinja Vesna Stević, a bit će govora o adolescenciji, delikvencijji i odgojnim metodama. Početak je predviđen u subotu u 930 sati, a završetak u 16 sati. Zamolio bih da se roditelji koji žele sudjelovati jave u župni ured ili na broj mobitela do ponedjeljka navečer tj. 4. listopada kako bih mogao javiti hoće li iz naše župe netko sudjelovati.
U ime Božje i po zakonima svete Crkve rimokatoličke sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: ANĐELKO JELČIĆ, sin Pave i Cmiljke r. Brajković iz Grabovina, iz naše župe i ANĐELA ŠIMOVIĆ, kći Mladena i Slave r. Proleta, iz župe sv. Presv. Srca Isusova, Studenci. Njihovo vjenčanje će biti 9. listopada ove godine u crkvi Presv. Srca Isusova u Studencima. Ukoliko netko zna za neku zapreku dužan je to reći župniku zaručnika ili neka šuti zauvijek. Bog blagoslovio njihov brak
Stigao je novi broj CnaK-a. U ovom broju možete pročitati zanimljive članke: Gospodina Boga štuj, gdje se govori o ispravnom štovanju Boga, BDM, sv. Josipa i svetaca; iz Caritasovih vijesti Siromšatvo u obitelji; komentar na aktualnu situaciju pod naslovom Zasluge i povlastice; iz biblijskih pouka Zatrubi u veliku trubu naše slobode gdje autor Jurić piše o slobodi; slijede različite vijesti iz Hercegovine i svijeta. Pretplatnici preuzmite svoje broje isto tako ostali uzmite i čitajte.
Raspored svetih misa imate u župnom listu. Počela listopadska pobožnost. Krunica je svakim radnim danom u 1730 sati i nakon toga sveta misa.

Raspored župnog vjeronauka koji započinje u utorak, 5. listopada 2010.:

Ponedjeljak:
1445 4. razred
1530 5. i 6. razred

Utorak:
930 7. razred
1030 8. razred
1115 3. razred
1430 7. razred
1515 1. i 2. razred

Srijeda:
830 5. i 6. razred
915 4. razred
1000 1. i 2. razred

Petak:
1400 3. razred
1500 8. razred