Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

ŽUPNE OBAVIJESTI OD 27. IX. DO 2. X. 2010.

Slijedeća nedjelja je dvadesetsedma nedjelja kroz godinu. Svete mise bit će u 1130 i u 1800 sati. Istovremeno to je prva nedjelja u mjesecu.
U ovom tjednu, točnije u petak 1. listopada, započinjemo trodnevnicu našem nebeskom zaštitniku svetom Franji. Dakle, u petak, 1. listopada, u 1800 sati krunica sedam Marijinih radosti ili poznata kao franjevačka krunica i misa pod kojom ćemo blagosloviti kip sv. Franje koji je darovan našoj župi (misno slavlje predvodi don Ivan Perić, župnik sv. Mateja, Mostar); u subotu, 2. listopada, spomendan sv. Anđeli Čuvari, u 1800 sati krunica i sveta misa (predvodi fra Petar Gulić, župnik sv. Ilije, Metković); u nedjelju, 3. listopada, u 1730 bit će mogućnost za svetu ispovijed jer će biti više svećenika na raspolaganju, a u 1800 sati sveta misa i pobožnost presvetom Oltarskom Sakramentu. Neka geslo naše trodnevnice bude: sveti Franjo zaštitniče naše župe, obnovi nas i naša župu. U ponedjeljak, 4. listopada, bit će jutarnja tiha sveta misa u 800 sati, te svečana sveta misa u 1800 sati s procesijom ukoliko nas Bog podari lijepim vremenom (misno slavlje predvodi don Senko Antunović, župnik sv. Nikole, Metković).
Naše domaćice molim da za ponedjeljak, 4. listopada, kad slavimo našeg nebeskog zaštitnika, pripreme kolače, molio bih samo kolače da se pripreme. Moći ćete ih dostaviti u dvoranu župne kuće ovdje u Strugama u ponedjeljak, 4. listopada od 900 do 1200 sati. Unaprijed zahvaljujem.
Župni vjeronauk započet će 5. listopada. Vjeroučenici koji su se upisali ranije nema potreba da se upisuju ponovno. Prvi razredi i svi oni koji se nisu upisali na katolički vjeronauk do sada to mogu učiniti tako što će u ovom periodu uzeti upisnici bilo ovdje u crkvi bilo u župnom uredu i popunjenu je vratiti u župni ured ili na prvi sat vjeronauka. Poželjno je da to bude prije početka vjeronauka. Uz upisnicu zamolio bih da se donese potvrda o krštenju ili krsni list. Hvala unaprijed.

Raspored župnog vjeronauka:

Ponedjeljak:

1445 sati 4. razred
1530 sati 5. i 6. razred

Utorak:

930 sati 7. razred
1030 sati 8. razred
1115 sati 3. razred
1430 sati 7. razred
1515 sati 1. i 2. razred

Srijeda:

830 sati 5. i 6. razred
915 sati 4. razred
1000 1. i 2. razred

Petak:

1400 sati 3. razred
1500 sati 8. razred

Kandidati za prvu svetu ispovijed i pričest te krizmu moći će tim sakramentima pristupiti samo i ukoliko budu na vrijeme upisali i župni i školski vjeronauk te redovito pohađali kako župni tako i školski vjeronauk. Neću glumiti dežurnog policajca niti se brinuti oko toga je li mene kao svećenika netko prevario, kao što se to događalo i proteklih godina, taj treba znati ako je za svoju prijevaru našao suradnika i u svećeniku da nije prevario ili nadmudrio niti svećenika niti Crkvu niti Boga, nego je sebe i prevario i upropastio.
Još uvijek traje akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupnju kombija. Stoga, uzimajući u obzir situaciju u kojoj živimo i njezine poteškoće, molim župljane da učine koliko mogu. Unaprijed zahvaljujem.
Župne aktivnosti subotom: u 1000 sati proba dječjeg zbora; srednjoškolski zbor ima probe: utorak u 1900 sati, petak, subotu i nedjelju poslije mise; klapa ima probu u subotu 1200 sati i nedjeljom u 1000 sati.
Izašao je novi broj župnog lista u novome ruhu. Dragi župljani ovisi o nama hoćemo li ga nastaviti tiskati u boji ili nastaviti po starome. Ovaj broj ćete moći uzeti besplatno. Od sljedećeg broja molim vas da u košaricu koja će biti za to pripremljena ubacite prilog od 0, 50KM po župnom listu ukoliko želite da se nastavi raditi u boji. Ukoliko se netko želi pretplatiti za čitavu godinu onda to može učiniti u uredu. Unaprijed vam zahvaljujem na razumijevanju i podršci.