Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

INFORMACIJA ILI TRANSFORMACIJA?

Sv. Augustin je rekao kako cilj molitve nije Boga informirati, već sebe transformirati. Zanimljivo. Koliko puta samo mičemo usnama kako bismo sebe zavarali da molimo Boga? Sebe, jer Boga ne možemo zavarati. U crkvi se udobno smjestimo i molimo li molimo, ali gledamo li gledamo. Gledamo u klupu pred nama i komentiramo onu mamu koja svome djetetu dopušta sve što želi pa mu ni u crkvi ne može ništa. Komentiramo. A molimo.

Često se vjera ne prakticira onako kako nam je zapovjeđeno. Imamo deset Božjih zapovjedi. Imamo dvije zapovjedi ljubavi. I trebali bismo znati da se ne radi o molbama, već o zapovijedima. Nažalost, kao i sve drugo u životu i vjeru na trenutak promatramo iz jednog, a na trenutak iz drugog kuta. Većina nas nije ni blizu onoj mjeri kojom bismo željeli moliti. Potrebne su nam iskrene duhovne vođe kako bi nas uzemljili i zatražili od nas transformaciju. A kada javno progovore o našoj neaktivnosti, onda ih obaspemo i drvljem i kamenjem

Teško je promijeniti se, pogotovo ako težite informiranju drugih, a ne svome transformiranju. Onda kada nam se približi eventualna transformacija najezda novih informacija kaže da to zapravo i nije transformacija, već pokušaj određene izoliranosti, pokušaj opravdavanja vlastitih grijeha i bježanja od životnih obveza i zadataka. Ne treba dvojiti. Potrebno je odlučno reći: puna mi je glava informacija, a tako mi nedostaje transformacija!