Korisni linkovi
Kontakt

ŽUPA SV.FRANJE ASIŠKOGA
ČAPLJINA
(Privremena adresa:)
Župni ured Dračevo
88307 Višići, BiH
Mobitel: 063/346-596

Naše župe

www.cbismo.com
www.zupablagajbuna.ba
www.svivan.ba
www.sveti-matej.info
www.katedrala-mostar.info

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 25. NEDJELJU KROZ GODINU (C)

Slijedeća nedjelja je dvadesetšesta nedjelja kroz godinu. Svete mise bit će u 1130 i u 1800 sati.
Župni vjeronauk započet će 5. listopada. Vjeroučenici koji su se upisali ranije nema potreba da se upisuju ponovno. Prvi razredi i svi oni koji se nisu upisali na katolički vjeronauk do sada to mogu učiniti tako što će u ovom periodu uzeti upisnicu bilo ovdje u crkvi bilo u župnom uredu i popunjenu je vratiti u župni ured ili na prvi sat vjeronauka. Poželjno je da to bude prije početka vjeronauka.
Kandidati za prvu svetu ispovijed i pričest te krizmu moći će tim sakramentima pristupiti samo i ukoliko budu na vrijeme upisali i župni i školski vjeronauk te redovito pohađali kako župni tako i školski vjeronauk. Neću glumiti dežurnog policajca niti se brinuti oko toga je li mene kao svećenika netko prevario, kao što se to događalo i proteklih godina, taj treba znati ako je za svoju prijevaru našao suradnika i u svećeniku da nije prevario ili nadmudrio niti svećenika niti Crkvu niti Boga, nego je sebe i prevario i upropastio.
Još uvijek traje akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupnju kombija. Stoga, uzimajući u obzir situaciju u kojoj živimo i njezine poteškoće, molim župljane da učine koliko mogu. Unaprijed zahvaljujem.
U ime Božje i po zakonima svete Crkve rimokatoličke sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: BOJAN KREŠIĆ, sin Josipa i Evice r. Šutalo, iz naše župe i IVANA JELČIĆ, kći Vinka i Vide r. Bradvica, iz župe sv. Josipa Radnika, Domanovići. Njihovo vjenčanje će biti 25. rujna ove godine u crkvi sv. Josipa Radnika u Domanovićima. Ukoliko netko zna za neku zapreku dužan je to reći župniku zaručnika ili neka šuti zauvijek. Bog blagoslovio njihov brak
Župne aktivnosti subotom: u 1000 sati proba dječjeg zbora, u petak u 1900 i u subotu u 1045 proba za srednjoškolski zbor, a klapa ima probu u 1200 sati i nedjeljom u 1000 sati.
Izašao je novi broj župnog lista u novome ruhu. Dragi župljani ovisi o nama hoćemo li ga nastaviti tiskati u boji ili nastaviti po starome. Ovaj broj ćete moći uzeti besplatno. Od sljedećeg broja molim vas da u košaricu koja će biti za to pripremljena ubacite prilog od 0, 50KM po župnom listu ukoliko želite da se nastaviti raditi u boji. Ukoliko se netko želi pretplatiti za čitavu godinu onda to može učiniti u uredu. Unaprijed vam zahvaljujem na razumijevanju i podršci.